Güvenilir Bir Tatil Nasıl Planlanır ?

Güvenilir Bir Tatil Nasıl Planlanır ?

”Tatil planlamak istedik fakat dolandırıldık , bir tanıdığımızın başına geldi çok endişeliyiz , ön ödeme yapmadan gitmek istiyorum , ya ön ödeme yaptıktan sonra tatil beldesine gittiğimde bana söylenen hizmetler ile alakası olmayan şeyler görürsem , bizim seçtiğimiz hizmetten çok farklı şeyler ile karşılaştık”…gibi cümleleri düşünüyorsanız yada böyle cümleleri yakınlarınızdan duyduysanız işte bu yazımızda güvenli tatil nasıl planlanır sorusunun altında aklınıza gelebilecek her şey anlatıyoruz. Haydi başlayalım !

Gelişen Teknoloji ve İş Kolaylığı
Günümüzde artık insanların oldukça fazla bir bölümü hatta neredeyse hepsi seyahatlerini İnternet aracılığıyla planlıyor ve oluşturuyor. Tabii ki çağımızın artık gelişen teknolojisi sayesinde sadece seyahatler değil artık birçok şey internet sayesinde olumlu bir şekilde sonuçlanabiliyor. Fakat internetin güzel ve bize fayda sağlayan yönleri olmasına karşın olumsuz sonuçlanan ve bizi üzen hatta çoğu zaman uğraştıran durumlar ile karşı karşıya kalabiliyoruz.

Ne Gibi İşlerimizi İnternetten Yapıyoruz ?
Genellikle internetten somut olarak faydalanmamız ; bir şeyler sipariş vermemizle yada bir hizmet satın almamızla oluyor. Bu gibi durumlar olumlu ve olumsuz sonuçlanabiliyor. Tekstil, teknoloji ürünleri, yiyecek gibi ürünleri sipariş verdiğimiz internet siteleri güvenilir olmadığı zaman yada biz bunun farkına varmadığımız zaman üzülebiliyoruz. Aynı şekilde internetten bir kurs, tatil, mobil uygulama gibi hizmet satın aldığımız zaman da aynı şeyler yaşayabiliyoruz.

Güvenli Tatil İhtiyacı ve Planlar
Günümüzde birçok insan iş yoğunluğundan şikayetçi ve herkes her yıl güzel bir tatil yapmak istiyor. Tabii ki bize pratiklik ve hız sağladığı için de biz dahil herkes tatilini planlamak ve güzel yerlere gitmek için interneti tercih ediyor. Herkes istediği siteye girerek ve belirli araştırmalar yaparak binlerce sonuç bulabiliyor ve istediği yerden rezervasyon yapabiliyor.

Dikkatsizlik ve Sonuçları
Rezervasyonlarınız her zaman güzel sonuçlanmayabiliyor maalesef. Biz ,Kapadokya Yolculuğu ekibi olarak telefon ile bize ulaşan bir çok misafirimizin daha önce güvenli tatil planlama konusunda maalesef kötü tecrübelerinin olduğunu öğrendik. Birkaç örnek vermek gerekirse ; internette gösterilen oda yerine başka oda ile karşılaşma , pakette bulunan hizmeti eksik şekilde yerine getirme, birçok insanla hukuki süreç içerisinde olma , balon firmalarıyla davalık oldukları için misafirleri paketlerinde bulunan balonlara bindirememe, resmi seyahat acentesi belgesi olmayıp hizmetini 3. şahıslar üzerinden yasadışı şekilde gerçekleştirme ve daha fazlası.. Bu gibi durumlar ile karşı karşıya gelen misafirlerimiz haklı olarak telefonda da güvensiz şekilde yaklaşıyorlar. Başka bir yerde kendileri yada tanıdıkları bu kötü tecrübeyi yaşamış olabiliyorlar.

Nelere Dikkat Etmelisiniz ?
1 – Bir Firmanın Tur Faaliyeti Yapabilmesi İçin Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’ne ( TÜRSAB ) Kayıtlı Olması Gerekiyor.
Yani resmi bir belge numarası da olması gerekiyor. Bunu mutlaka isteyin ve TÜRSAB’ın internet sitesine girerek belge numarasıyla teyit yapın. Burayı tıklayarak 11801 belge numaramızla bir örnek görebilirsiniz. Veya TÜRSAB’ın bulduğu ve çok işe yarayan şu yöntemi de deneyebilirsiniz : ziyaret ettiğiniz site ana sayfasının altında TÜRSAB’a ait Dijital Doğrulama Sistemi’ne ait bir resim görmeniz gerekiyor. Tıkladığınız zaman sizi direkt olarak doğrulama sayfasına götürür ve böylece o firma gerçekten var mı yok mu öğrenebilirsiniz. Eğer bir firmanın internet sitesinde Dijital Doğrulama Sistemi yoksa o firmadan uzaklaşın. Örnek için burayı tıklayarak ana sayfamızın altındaki doğrulamaya bakın lütfen.

2 – Firmayı Arayın ve Karşıdaki İlgili Kişiyle Konuşun.
Sesli konuşarak her zaman daha kolay anlarsınız. Karşıdaki ilgili kişi konuya hakim mi ? Size yardımcı oluyor mu ? Sesi güven veriyor mu ? İstediğiniz bilgileri size verebiliyor mu ? Bunları tecrübe etmek için arayın. Ayrıca yazmak yerine aramak her zaman daha avantajlıdır. Aklınızdaki soruları rahatça sorup daha çok bilgi alabilirsiniz.

3 – Güvenli Tatil Planlamadaki Diğer Kriter İse Yorumlar !
İşte bu oldukça önemli. Günümüzde dünya üzerinde milyonlarca kişi tarafından kullanılan, firmalar ve gezilecek yerler ile ilgili yorumların yer aldığı tek bir mecra var : Trip Advisor. Bu siteye girip hizmet aldığınız firmanın ismini yazıp aratırsanız o firmayla ilgili tüm yorumlar karşınıza çıkacaktır. Şunu net söyleyebiliriz ki ; eğer bir firmanın Trip Advisor’da bakabileceğiniz bir hesabı yoksa o firmadan hemen uzaklaşın. Hizmetine ve ekibine güvenen firmaların hepsi gelen yorumlara açıktır.

4 – Sosyal Medya ve İnternet Sitesi İçerikleri İnandırıcı Olmalıdır.
Herhangi bir firmanın sosyal medyada takipçisi yüksek olabilir fakat bu sizi kandırmasın. Dış görünüş tabii ki her zaman önemlidir fakat ardında olan hizmetlerin kalitesini asla bilemezsiniz. Sonuç olarak burada önemli olan sizin tatiliniz, emekleriniz.

İnternet sitesine girdiğiniz zaman çok fazla pahalı olabilecek hizmetleri inanılmayacak kadar ucuza sunan veya bir hizmetin birçok özelliğini öne çıkarmaya ve sürekli satmaya çalışan firmalardan uzak durun. Hizmetlerini güzel, düzgün ve yeterli bir şekilde sunan sonrasındaki kararı ise size bırakan firmalar ile ilerleyin. Üzerinizde satış baskısı kurulması sizi o an için almaya teşvik edebilir fakat hiçbir şeyi almak zorunda değilsiniz.

5 – Bir İnternet Sitesi Çok Basit, Açık ve Net Olmalıdır.
Girdiğiniz zaman her köşeden reklam çıkan, sizi konuşmaya sevk eden yada hizmetleri ve paketlerin karmaşık olduğu kolayca ziyaret edilemeyen sitelerden uzak durun. Çok fazla seçenek, şişirilmiş ama üzeri çizilmiş fiyatlar, karışık yazılar sizi bunaltacak ve kararsızlığa sürükleyecektir. İçinizi açacak , hizmetler neyse onları gösterecek, siteyi rahatça gezip hizmetleri okuyabildiğiniz siteleri tercih edin.

6 – Ön Ödeme İçin Firma Bilgilerini Kontrol Edin Karşılığında Mutlaka Sözleşme İsteyin.
Ön ödemeleri asla ama asla şahsi hesaplara göndermeyin. Firma hesaplarını isteyin size bahanelerle şahsi hesap gönderen firmalardan uzak durun. Gönderilen hesap firmanın bir hesabıysa ön ödemenizi yapabilirsiniz. Karşılığında mutlaka makbuz, onay formu ve tur bilgilerinin yer aldığı bir sözleşme isteyin. TATİL ÖDEMENİZİN TAMAMINI ASLA GÖNDERMEYİN. Firmalar hiçbir zaman ödemenin tamamını istemez.

7 – Aklınıza Gelen Soruları ve Beğendiğiniz Siteleri Not Alın
Telefonda daha kararlı olmak ve sorduklarınıza cevap alabilmek için daha önce tatil hakkında hangi bilgiye ihtiyacınız varsa onları not alın. Ziyaret ettiğiniz internet sitelerindeki beğendiğiniz paketleri yada hizmetleri not alın. Sonrasında tekrar araştırmak ve zaman harcamak zorunda kalmazsınız.

8 – Seyahat İle İlgili Hizmetleri Sadece Seyahat Acenteleri Verebilir.
Günlük turlar, paket turlar, aktiviteler ve seyahat ile ilgili tüm hizmetleri sadece TÜRSAB’a bağlı seyahat acenteleri verebilme yetkisine sahiptir. Bunların dışında kalan oteller, restoranlar gibi işletmelerin internet sitelerindeki tur hizmetlerini kesinlikle almayın. Şikayet ettiğiniz zaman kesinlikle olumlu sonuç alırsınız.

Bu kriterleri gerçekleştirdiğiniz zaman güvenli tatil planlayıp ardından gelecek olan muhteşem fotoğraflarınızla sosyal medyanızı şenlendirebilir ve unutulmaz mutlu anıları sevdiklerinize anlatabilirsiniz.

———————–

Sadece sizler için yazdığımız seyahat ile ilgili diğer yazılarımızı okuyabilir, sorularınızı bize yorum yaparak, telefonla arayarak yada mesaj göndererek iletebilirsiniz. Sağlıkla ve seyahatle kalın, güvenli tatiller dileriz !

-Kapadokya Yolculuğu